Jaarlijkse snoeibeurt rond de IJsbaan!

Op 26 januari heeft onze ijsbaan weer een snoeibeurt gehad. Ieder jaar wordt er wel een deel rond onze baan aangepakt met de kettingzagen. Dit jaar hebben we met 6 bestuursleden en een jonge fanatieke voorzitterszoon de noordzijde van de baan kort gesnoeid en een hoop overtollig hout verwijderd. Hierdoor is er meer ruimte voor de ijsbaan en zal deze ook sneller dichtvriezen daar er heel veel takken zijn verwijderd die uit het water staken. Met behulp van een tweetal trekkers werden alle takken en stammen weggesleept en verderop neergelegd waar de nieuwsgierige runderen erg blij mee waren. Zo ligt de baan er weer keurig bij en zullen we volgend jaar weer een ander deel van de baan aanpakken. Hierbij nog een bedankje naar de mannen die zich die dag ingespannen hebben en in het bijzonder een bedankje aan Pieter die zijn zaterdag ervoor heeft opgeofferd.

.

IJsclubleden toch geschaatst dit jaar

Op 16 februari is de IJsclub met een deel van de leden evenals voorgaande jaren naar Den Haag geweest om de schaatsen onder te binden bij De Uithof. Ruim 50 personen stapten ’s morgens in de bus en na een uurtje rijden kwamen we aan in Den Haag. Het merendeel had z’n eigen schaatsen bij en kon deze gelijk aan trekken om het ijs te gaan testen. Anderen huurden hun schaatsen bij de sportzaak naast de ijsbaan en konden zich even later bij de rest voegen. Het was erg rustig op de baan, waarschijnlijk door het mooie weer, er reden in het begin bijna alleen maar Zeeuwse rijders hun rondjes. Om half vier werden de schaatsen weer ingepakt of teruggebracht en stegen we weer de bus in. Na opnieuw een comfortabele busreis stopten we precies om vijf uur weer voor de Haamsteedse brandweergarage. Zo hebben we onze leden toch nog wat ijsplezier kunnen bieden dit jaar, hopelijk hoeven we deze reis volgend jaar niet te maken om met z’n allen te schaatsen en kunnen we op de fiets naar onze eigen ijsbaan.

Ook in 2019 naar de Uithof!

Evenals voorgaande jaren willen we ook in 2019 met onze leden naar de Uithof. De planning is om dat te doen op zaterdag 16 februari 2019. Enige voorwaarde hiervoor is dat onze eigen baan dan niet open moet zijn, uiteraard verkiezen we onze prachtige natuurijsbaan boven het kunstijs maar dat zullen we tegen die tijd zien.

Alle leden van onze vereniging zijn dus van harte uitgenodigd om die dag mee te gaan naar Den Haag. We zullen dan weer met één of meerdere bussen vertrekken vanaf de brandweergarage in Haamstede om 11:00 uur. Ook dit jaar vragen we een kleine eigen bijdrage van 5 euro per persoon en ook de eventuele schaatshuur is voor eigen rekening.

Wil je met ons mee gaan naar Den Haag? Aanmelden kan door een mail te sturen naar onze secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Uiterlijk vrijdag 1 februari 2019 moet de aanmelding binnen zijn i.v.m. de reservering van vervoer.

We hopen op veel aanmeldingen en als u niet-leden kent die het ook leuk zouden vinden om mee te gaan, lid worden van de IJsclub kost maar 5 euro per jaar. Dus als een niet-lid graag mee wilt gaan dan betaalt deze het lidmaatschap van 5 euro en de eigen bijdrage van 5 euro.

Vriendelijke ijsgroeten!